Canan Kaftancıoğlu Davası Başladı

Canan Kaftancıoğlu Davası Başladı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakim karşısına çıkıyor.

Canan Kaftancıoğlu Davası Başladı

Canan Kaftancıoğlu DavasıBiz Adalete Susamış Türk Gençliğiyiz

Canan Kaftancıoğlu Davası Başladı

CHP’li Kaftancıoğlu sosyal medya paylaşımları ve sahte tweetler gerekçe gösterilerek açılan davada bugün hakim karşısına çıkıyor. Hukuksuz suçlamalara yönelik sosyal medyadan tepkiler yükselirken, Toplumsal Bellek Platformu, “Sonuna kadar Kaftancıoğlu’nun yanındayız” dedi.

AKP ve MHP’lilerin uzun süredir hedef tahtasına oturttuğu CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Adliyesi’nde bugün saat 10.00’da hâkim karşısına çıkacak.

Kaftancıoğlu ile dayanışma için onlarca insan Çağlayan Adliyesi önüne geldi. Aralarında CHP vekillerinin de bulunduğu kitle “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir

Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say da Kaftancıoğlu’na destek için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

“Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” ve “terör örgütü propagandası yapmak” iddialarıyla yargılanan Kaftancıoğlu’na,’#CananKaftancıoğluYalnızDeğildir’ diyen yurttaşlar sosyal medya üzerinden destek açıklaması yaptı. CHP’nin yanı sıra Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü de twitter hesabından “İstanbul halkının iradesine sahip çıktığı için mesnetsiz suçlamalar ile 17 yıl ile yargılanan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız” dedi. Öte yandan meçhul cinayetlerde hayatını kaybedenlerin ailelerinin oluşturduğu Toplumsal Bellek Platformu da Kaftancıoğlu’na yönelik desteğini, “Muhalefeti hukuk dışı ithamlarla mahkeme koridorlarına çekerek susturmaya çalışıyorlar” şeklinde ifade etti.

Canan Kaftancıoğlu

Canan Kaftancıoğlu

“Canan Kaftancıoğlu, ömrünü insan hakları, eşitlik ve adalet mücadelesiyle geçirmiş bir hekim ve siyasetçidir” ifadelerini kullanan Platform, açıklamasında, “Bizim için bu dava, ailemizin bir parçasına yapılan cezalandırma istemi değildir yalnızca. Aynı zamanda bu ülkede yakınlarımız nezdinde yıllarca mücadele ettiğimiz değerlerimiz, adalet, hak, hukuk ve eşitlik arayışına karşı başlatılmış olmasıdır. Dahası ülkenin en büyük muhalefet partisinin il başkanını deyim yerindeyse hukuk dışı ithamlarla mahkeme koridorlarına çekerek muhalefete ciddi olarak, yeter, sus, otur! Demektir” diyerek Kaftancıoğlu’na desteğini duyurdu.

MUHARREM ERKEK’TEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. “Bu dava hepinizin bildiği gibi siyasi bir davadır. Haksız hukuksuz bir dava için yine Çağlayan Adliyesi’ndeyiz” diyen Erkek, “İl başkanımız Canan Kaftancıoğlu asla yalnız yürümeyecek. Siyasi davalar, kumpas davaları, kurguya dayalı iddianameler bir gün gelir çöker. Sözcü davası, Cumhuriyet davası, Gezi davası, Eren Erdem davası… Tüm bu davalar muhalefeti baskı altına almak için düşüncenin ve ifade özgürlüğünün yargılandığı siyasi davalardır. Unutulmasın ki bu davalar ülkemizin itibarını zedeliyor, adalete olan güveni sarsıyor” ifadelerini kullandı.

İDDİANAMEDE NE VAR?

Kaftancıoğlu hakkındaki iddianeme; Berkin Elvan’ın ölümü, Gezi eylemleri, AKP’li bakanlara yönelik yolsuzluk operasyonu gibi toplumsal muhalefetin tepkisini çeken gelişmelerle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarından oluşuyor.

Mahkemeye, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç katıldılar.

Birgün

PERPA HABERLERİ

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA İLETİŞİM

PERPA HABER FACEBOOK

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın