İbar Elektrik Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. AG Panolar

İbar Elektrik Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti.

Elektrik sektöründe 25 yıllık tecrübe ile beraber 2004 yılında ilk şirketimizi kurarak Alçak Gerilim Panoları konusunda Türk ve yabancı yatırımcı, sanayici ve iş adamlarına hizmet vermeye başlamıştır. Bu konuda gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında önemli ve stratejik projeler başarıyla tamamlanmış ve AG Dağıtım Panoları sorunsuz ve tam olarak projelerine teslim edilmiştir. 

Velinimetimiz olan müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını dikkatlice dinleyip, tespit ettikten sonra tecrübe ve mühendisliğimizi de katarak kendilerine optimum fayda-maliyet çalışması ile çözümler üretmekteyiz. Bu çalışma yöntemiyle projelere artı bir değer katmaktayız. 

İbar Elektrik AG Panoları konusunda Ana Dağıtım Panoları, Tali Dağıtım Panoları, Kat Panoları, MCC Panoları, Jeneratör Transfer Panoları, Otomasyon Panoları, DDC Panoları ve Daire Panoları gibi tüm pano çeşitlerini kapsayan ürün yelpazesiyle hizmet vermekte olup en son teknolojik ürünler, kalite ve standartlardan asla ödün vermeyen bir çalışma anlayışına sahiptir. İBAR Elektrik ABB Pano Partneri olarak tip testli panolar imal etmektedir. 

İbar Elektrik Ürünler

ABB ArTu K Serisi Dağıtım Panoları

ABB ArTu K Serisi panolar açık ve kompakt devre kesicilerin kullanıldığı ve Form 4’e kadar olan ana dağıtım panoları ve kompakt devre kesicilerin kullanıldığı zemine montajlı tali dağıtım panolar olarak kullanılmaya son derece uygundur. 

ABB ArTu K Serisi; zemine montajlı modüler panolara, ABB cihazları (System Pro Modüler Devre Kesiciler, Tmax Kompakt Devre Kesiciler ve Emax Açık Devre Kesiciler), mükemmel ve yüksek bir entegrasyon seviyesiyle takılabilmektedir. 

ABB ArTu K Serisi Panolar, altı farklı kullanışlı derinliğe sahip zemin üzerinde montaj için modüler pano setlerinden oluşmaktadır. ArTu K serisi panolar; (150, 225, 300, 500, 700 ve 900 mm) iç kullanım derinliği, (390, 600, 800 mm) iç kullanım genişliği , (1800 ve 2000 mm) iç kullanım yüksekliği ölçülerindedir. Koruma sınıfı IP31 (Ön Kapısız), IP41 (Ön Kapı Ve Yan Havalandırma Panelleri Dahil) ve IP65 (Ön Kapı Ve Kapalı Yan Paneller Dahil) değerlerindedir. System Pro M modüler ürünleri, Tmax ve Isomax devre kesici ürünleri tüm olası yapılandırmalara Emax X1, E1, E2, E3 ve E4 açık devre kesiciler ile birlikte takılabilmektedir.

 

ABB ArTu K Serisi Panoların bireysel testler ile IEC 60439 standartlarına tam uyumluluğu belgelenmiştir. Modüler cihazlar, Kompakt ve Açık Devre Kesiciler ile birlikte kullanılan ArTu Pano ilgili aksesuarları sayesinde tip testleri gerçekleştirilmeden, yalnızca seçim kriterlerine ve bileşenlerin montaj talimatlarına güvenerek ihtiyaca yönelik panolar oluşturulabilmektedir.

ABB Artu Dağıtım Sistemi:

– 6300 A ‘e kadar baralar; 

– 105 kA kısa devre dayanımı sağlayan bara tutucular ve ilgili kirişler; 

– Kompakt devre kesicilerin baralara bağlanabilmesi için esnek baralar. 

ABB ArTu pano için hazırlanmış olan bara ve aksesuar sistemleri, ACAE/LOVAG tarafından onaylı ABB laboratuvarlarında IEC60439-1-2 standardına göre In 4000 A’ya ve Icw (1s) 105 kA’ya kadar dayanım testlerine tabi tutulmaktadır.

ABB ArTu K Serisi Teknik Özellikler

Standartlarla Uyumluluk CEI EN 60439 IEC 61439-02

Nominal Servis Gerilimi Ue 690 V’ye kadar

Nominal Yalıtım Gerilimi Ui 1000 V’ye kadar

Nominal Frekans 50 – 60 Hz

Nominal Darbe Dayanımı Gerilimi Uimp 8 kV

Nominal Akım In 6300 A’ya kadar

Nominal Kısa Devre Dayanım Akımı Icw 105 kA’ya kadar

Nominal Kısa Devre Tepe Akımı Ipk 254 kA’ya kadar

IP Koruma Sınıfı 31 kapısız 

41 aksesuarla 

64 kapılı ve penceresiz panelli

İbar Elektrik IEC 61439-1 Uluslararası kalite standartlarını en üst seviyede uygulayarak AG Panolarını oluşturan her bir komponentin en iyi kalitede olmasına; ayrıca ürün ve hizmetlerimizin kalitesinin çalışanlarımızın kalitesiyle başladığına inanmaktadır. Bu sebeple en iyi personeli ve yetişkin insan gücünü istihdam etmek, insanımızın yeteneklerinden, gücünden ve yaratıcılığından azami fayda sağlamak, verimliliklerini arttırmak, gelişmelerine imkân tanımak, işbirliği ve dayanışmanın yeşerdiği bir çalışma ortamı oluşturmak için azami gayret göstermektedir. 

AG Panolarını mühendislik hizmetleri ve kalite anlayışına göre en üstün kalitede üretmek, ürettikten sonrada ürünlerimize sahip çıkmak ve satış sonrasında da müşterilerimizin yanında olmak öncelikli görevlerimizdendir. Kurulduğumuz günden beri ilk projenin ilk panosundan başlayıp tamamlamış olduğumuz onlarca projede kullanılmakta olan panolarımızın bu günde sorunsuz bir şekilde çalışıyor olması bize gelecek için umut vermektedir. 

AG Panoları imalatı konusunda daima en iyi olabilmek vazgeçilmez hedefimizdir. Çeşitli uluslararası markaların Türkiye distribütörlüğünü de başarıyla yapmış olan firmamızın temel düsturu müşteri memnuniyetini en üst seviyeye getirip ve o seviyede muhafaza etmektir. 

İbar Elektrik çalışanlarıyla birlikte; sağlıklı gelişmeyi, uluslararası kalite ve standartlarda ürün ve hizmetler sunmayı amaçlamakta ayrıca güvenilirlik, devamlılık ve saygınlık simgesi olmayı hedeflemektedir. 

Müşterilerimize kesintisiz ve sürekli hizmet sunmak amacımızdır. 

AG pano sistemlerini teslim etmiş olduğumuz projelerimizden bazıları çeşitli ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmeleri firmamız için ayrıca bir gurur kaynağı olmaktadır. 

Yönetim olarak yukarıda zikrettiğimiz kalite, standart ve devamlılığı yakalayabilmek için sermayenin hakkı olan karı hissedarlarına sağlamak, çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal gelişmesine yardımcı olmak, gerekli kaynakları oluşturmak ve savurganlığa ödün vermeden tüm bu kaynakların akılcı kullanımını sağlamak ana ilkelerimizdendir.

İbar Elektrik olarak temel amacımız; müşteri istek ve beklentilerini karşılayan IEC 61439-1 standartlarına uygun, yüksek kaliteli elektrik panosu montaj imalatı ve devreye alma konusunda gözetim hizmetleri sunmaktır.

Yönetim Ekibi olarak Kalite Yönetim Sistemi ile ilgili; 

– Sadece ISO 9001 kalite yönetim standart şartlarını temelde karşılamakla sınırlı kalmayıp, paydaşlarına değer üreten bir kalite yönetim sistemine sahip olmayı, 

– Kalite politikamız ile uyumlu gerçekçi ve ölçülebilir kalite hedefleri belirlemeyi, 

– Organizasyon genelinde iyileştirmede sürekliliği esas alan çalışma felsefesinin oluşumuna öncülük etmeyi, 

– Hedeflerin başarılması için ihtiyaç duyulan kaynakları sağlamayı, 

– Çalışanlarımızı, hedeflerini başarmak için gereksinim duyulan yetkinliklerle donatmayı taahhüt etmekteyiz. 

Bu taahhütlerimizi desteklemek üzere Yönetim Ekibi olarak; 

– Pazar gereksinimlerine ve müşteri geribildirimlerine duyarlılık göstererek katma değer sağlayan ürün ve hizmetler sunacağız, 

– Çözüm ortaklarımızla işbirliğini sürekli kılarak geliştireceğiz, 

– Hatasız proje çizimi ve montajı güvence altına almak üzere süreçlerimizi uygun yaklaşımlarla ölçüp izleyeceğiz, 

– Müşterilerle ilişkilerimizi ve işbirliğimizi sürdürülebilir kılacağız.

ABB ArTu L Serisi Elektrik Dağıtım Panoları

ABB ArTu L Serisi, her sırada 24 (690 mm genişlik) , 36 (890 mm genişlik) modül (1 kutuplu sigorta sayısı) kapasitesine, IP31 (Kapısız) veya IP43 (Kapılı standart versiyon) koruma sınıfına sahip panolardan oluşmaktadır. Montaj , duvara monte ve zemin üzerinde olabilmektedir. Cam ve sac kapı alternatiflerine sahiptir. 

ABB ArTu L Serisi, 250 A’e kadar duvara monte ve 800 A’e kadar zemine monte dağıtım pano uygulamalarını kapsayan, farklı kombinasyonlar ile oluşturulabilen, modüler setlerden oluşan bir ürün serisidir. XT1, 2, 3 serisi termik manyetik şalterlerle sigortalar yan yana aynı ray üzerine monte edilebilir. 

Tamamen açık yapı sayesinde kablolama son derece basittir. Bu sayede pano sac aksamlarının montaj işlemleri kablolamanın yapılmasının ardından yapılabilir. 

Duvara ve zemine monte modeller 300 mm genişliğindeki kablo bölmeleri ile yan yana yerleştirilebilir. Yan yana 2 ana gövde monte edilebilir. Bu sayede daha fazla ürün montaj alanı elde edilir. 

T6 800 A’ e kadar ( Ön terminalli sabit model) kompakt devre kesiciler ve System Pro M serisi (raya montajlı ürünler) modüler cihazlar ArTu L panosuna takılabilmektedir. 

Dikey kablolama kanalı ana gövdenin sağ veya sol tarafına monte edilebildiğinden yanal erişim garanti edilmektedir. 

Montajda ayırma formu Tip 2’dir.

picture

ABB ArTu L Duvara Monte

650, 850, 1050, 1250 mm’ye kadar kullanışlı yükseklik, 204 mm derinlik, 690 mm genişlik ölçülerindedir. Modüler System Pro M ürünleri (raya montajlı ürünler) ve kompakt Tmax XT1-XT2-XT3 devre kesiciler monte edilebilir. Her sırada 24 modül (1 kutuplu sigorta sayısı) montaj kapasitesine sahiptir.

ABB ArTu L Zemin Üzeri

100 mm baza dahil 1550, 1750, 1950, 2150 mm’ye kadar kullanışlı yükseklik, 240 mm derinlik, 690 mm ve 890 mm farklı 2 genişlik ölçülerindedir. Modüler System Pro M ürünleri (raya montajlı ürünler) ve kompakt Tmax XT1-XT2-XT3-XT4-T4 –T5-T6 devre kesiciler 800 A dahil monte edilebilir. Her sırada 24 modül (690 mm genişlik), 36 modül (890 mm genişlik) montaj kapasitesine sahiptir.

ABB Artu Dağıtım Sistemi:

– 6300 A ‘e kadar baralar; 

– 105 kA kısa devre dayanımı sağlayan bara tutucular ve ilgili kirişler; 

– Kompakt devre kesicilerin baralara bağlanabilmesi için esnek baralar. 

ArTu pano için hazırlanmış olan bara ve aksesuar sistemleri, ACAE/LOVAG tarafından onaylı ABB laboratuvarlarında IEC60439-1-2 standardına göre In 4000 A’ya ve Icw (1s) 105 kA’ya kadar dayanım testlerine tabi tutulmaktadır.

ArTu L Serisi Teknik Özellikler

Duvara Monte Zemine Monte

D = 204 mm D = 240 mm

Standartlara Uyumluluk CEI EN 60439/IEC 61439-1 CEI EN 60439/IEC 61439-1

Nominal Servis Gerilimi Ue 690 V’ye kadar 690 V’ye kadar

Nominal Yalıtım Gerilimi Ui 1000 V’ye kadar 1000 V’ye kadar

Nominal Frekans 50-60 Hz 50-60 Hz

Nominal Darbe Dayanımı Gerilimi Uimp 6 kV 8 kV

Nominal Akım In 250 A’ya kadar 800 A’ya kadar

Nominal Kısa Devre Dayanım Akımı Icw 25 kA’ya kadar 35 kA’ya kadar

Nominal Kısa Devre Tepe Akımı Ipk 52,5 kA’ya kadar 74 kA’ya kadar

IP Koruma Sınıfı

ABB IS2 Serisi Motor Kontrol Panoları

IS2 Serisi beş farklı derinliğe sahip zemin üzerine montaj için modüler pano setlerinden oluşmaktadır. IS2 serisi panolar derinlik 400, 500, 600, 800, 1000 mm kullanım genişliği 400, 600, 800, 1000, 1200, 1600 mm kullanım yüksekliği 1800, 2000 ve 2200 mm olarak ölçülendirilmektedir. Koruma sınıfı IP 65‘tir. 

Modüler cihazlar, Kompakt ve Açık tip Devre Kesicilerle birlikte kullanılan IS2 pano ile ilgili aksesuarları sayesinde tip testleri gerçekleştirilmeden, yalnızca seçim kriterlerine ve bileşenlerin montaj talimatlarını uygulayarak ihtiyaca yönelik panolar oluşturulabilir.

picture

IS2 Serisi Teknik Özellikler

Standartlarla Uyumluluk CEI EN 62208, CEI EN 60439-1, IEC 61439-1-2

IP Koruma Sınıfı IP65 (CEI EN 60529) I TYPE 12 (UL Standard)

IK Sınıfı IK10 Sac Kapı- IK09 Cam Kapı- (IEC 62262)

Yapısı Metal

Kullanım Veri Dahili (SR2, SR) I Harici (SR)

Montaj Şekli Dikili / Duvar

Çalışma Sıcaklığı -5 to +40° C

Nem / Sıcaklık 50% at 40° C – 90% at 20° C

İbar Elektrik İletişim

Perpa Ticaret Merkezi A Blok Avlu, K: No:1979 34384 Okmeydani Şişli İSTANBUL
Telefon :0212 320 39 39
Fax :0212 320 96 59
GSM :0212 320 39 39
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın