Juicing Detoks Ürünleri Perpa’da Detox Ürünleri, JUICING nedir

Juicing Detoks Ürünleri Perpa’da

Juicing Detoks Ürünleri Perpa’da Detox Ürünleri, JUICING nedir

Juicing Detox

Juicing Detox

Detoks Ürünleri, JUICING nedir?

İnsanlık uyanıyor !  Bu bir moda yada akım değil, bu bir uyanış bu bir yeniden doğuş..

Bir yaşam tarzına haline dönüşmüş olan Juicing, taze sebze ve meyvelerin suyunu ifade ettiğimiz bizler için yeni sayılan fakat insanlığın aslında kendini ilk tanımladığı zamanlardan ‘Raw Food’ anlayışı ile hayatımıza girmiştir. Kaliteli bir yaşamın sırrı olan sebze ve meyveleri çiğ tüketme aralığımız maalesefki gün içerisinde çokta yaygın değildir. Juicing metodu çiğ tüketimi kolaylaştırma detodudur. Vücudumuz günlük tükettiğimiz besinleri %70’e kadar sindirebilir oysaki  Juicing ile alınan besinleri %99’a kadar sindirebiliyoruz. Bu sindirime ek olarak juiceların içerisindeki yüksek su oranı sayesinde günlük su ihtiyacımıza katkı sağlanmaktadır.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Sağlıklı, uzun, enerji dolu bir yaşam istiyorsak, vücudumuzu metropol yaşamın kötü etkilerinden arındırmalıyız. Kirli hava, yanlış besin seçimleri, yoğun şehir hayatı etkileri ile kirlenen vücudumuzu arındırma ve temizleme yöntemi olarak Detox uygulamaları hayatımızda önemli yer edinmeye başlamıştır.

Olumsuz yönde gelişen çevresel faktörlerin yanı sıra, günlük besinlerimizde sıkça tükettiğimiz kırmızı et, peynir, yoğurt, süt ürünleri gibi hayvansal kaynaklı gıdalar, alkol ve sigara gibi zehirli olarak tabir ettiğimiz gıdalar, beyaz unlu gıdalar, ekmek gibi işlenmiş tahıllı ürünler, işlenmiş şekerli ve katkı maddeli ve paketli hazır gıdalar ile vücüdumuzu ve organlarımızı sindirim sürecinde yorarak, toksik maddeleride vücudumuza alabiliyoruz.

Negatif yöndeki bu büyümeyi haftada bir gün veya ayda birkaç gün yaptığımız Cleanse programları ile pozitife çevirerek kendimize kaliteli ve sağlıklı bir gelecek armağan ediyoruz. Beslenme ve yaşam alışkanlıklarının çok daha ötesinde bir gerçek olan ruhumuzun ihtiyaç duyduğu tatilin sırrı ise organlarımıza uyguladığımız detoxdur.

Bu yönde geliştirilen davranış biçimleri ile sağlıklı yaşam anlayışı hayatınızda felsefe haline dönüşecektir. Günlük yaşam akışında yaşadığımız yorgunluk, halsizlik, sebepsiz baş ağrıları, uykusuzluk yada kalitesiz uyku, sinirlilik, depresyon hali, sindirim problemleri, zayıflayan bağışıklık sistemi ile gelen hastalıklar.. tüm bunların temelinde yanlış yada eksik beslenme yatmaktadır. Juicelar ve detox programları ile yaşam şeklinizi değiştirmeye yardımcı olmak istiyor, yaşam kalitenizin artmasına öncülük etmek istiyoruz.

Her içeceğimiz bir başka şifanın kapısını açıyor, sizi hayatınızda yeni bir başlangıç yapmaya davet ediyoruz. Doğanın vücudumuz üzerindeki etkisine saygı duyuyor, kendimizi toprak ana Gaia’ya teslim ediyoruz.. Çünkü doğa ile tanışan her bir bireyin sahip olduğu yaşam doğa ile bağlılığına sadık kalır ve yaşam sevincini büyütür.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Detox Ürünleri, Cold Press nedir?

Cold Press yani hidrolik soğuk sıkım, taze meyve ve sebzeleri presleme yani ezme yada çiğneme yöntemiyle vitamin ve mineral değerlerini koruyarak posalarından ayırma yöntemidir. Bu yöntemde bıçak darbesi olmadığı için sıkılma esnasında ısı oluşumu olmaz, oksidasyonu minimum seviyede tutan bu yöntem meyve ve sebzelerdeki enzim, vitamin ve mineral değerlerini geleneksel katı meyve sıkacaklarına göre daha yüksek seviyede tutar. Geleneksel sıkacaklarda kesim esnasında oksidasyon başlamış olduğundan ürünler hemen tüketilse dahi vitamin ve minerallerinde kayıp yaşanır. Cold Press yönteminde ise saf sebze ve meyve suları vitamin ve mineral değerlerini 72 saat boyunca korur. Ayrıca Cold Press ürünlerde geleneksel yöntemle hazırlanmış ürünlere göre %40 daha fazla Vitamin C (askorbik asit), %55 daha fazla Vitamin A, %30-%50 arası daha fazla su elde edilmektedir.

 

Ürünlerimizin tamamı hiçbir pastörizasyon işleminden geçmediği ve hiçbir katkı maddesi içermediği için tamamen doğal ve tüm besin değerleri korunmuş ürünlerdir.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Detox Ürünleri, Cleanse Program Nedir ?

Sıvı beslenme şeklide diyebileceğimiz Cleanse Program, 1 yada 2 günlüğüne katı yiyecek tüketmeyerek sadece hazırladığımız detox sıvılarından tüketerek sindirim sistemimizi rahatlatmak ve vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını ve hücrelerimizin yeniden yapılanmasını sağlamaktır. Program boyunca vücudumuzun alkali dengesini düzenleyebilmek adına, besin değeri yüksek, vitamin ve mineral dolu içeceklerle vücudumuzu ve hücrelerimizi besliyoruz.

Detoks, toksinlerden arınma anlamına gelir. Bu nedenle kısa zamanda çok kilo kaybetme gibi algılanmamalıdır. Uzun süre hiç katı yiyecek olmadan doğrudan sıvı beslenmek sağlık açısından riskler taşımaktadır. Diyetisyen  kontrolü dışında olması gerekenden fazla yapılan sıvı detoksların fizyolojik hasarlarının yanı sıra, çiğneme fonksiyonunu kullanmıyor olmakta insan vücudunda olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Yayımlanan bilimsel makalelerde ‘’çiğnemek’’ bağırsakta tokluk hormonlarının salgılanmasını arttırarak beyinde tokluk merkezini uyararak ve açlığı baskılayarak daha uzun süre tok kalınmasını sağlamaktadır. Dolayısıyla kişinin kalori alımını engelleyici bir faktör ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hazırlanan programda verilen süreyi aşılmaması gerektiğini, yani 2 günden fazla sıvı detox yapılmaması gerektiğini vurgulumaktayız.

 

Juicing Detox

Juicing Detoks

Detoks Ürünleri

Besin Tablosu

Ispanak: (Hygiea)

İçerdiği C vitamini, magnezyum, folik asit, demir ve protein nedeniyle bağırsak zehirlenmelerine karşı koruyucu olup sindirim sitemine yardımcıdır. Kalp sağlığına da olumlu etkileri vardır.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Maydanoz: (Hygiea, Amazon)

A ve C vitamini yönünden zengin olan maydanozun ödem, gut ve kansere karşı çözümleyici etkileri vardır.

 

Elma: (Hygiea, Hebe)

Vitamin ve minerallerden zengin olan elma kötü kolesterolü düşürücü etkiye sahip olup, yağ yakımını hızlandırarak kas yapımını arttırır ve kilo vermeye yardımcıdır.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Salatalık: (Hygiea)

Su oranı yüksek olup kalorisi düşük bir besindir. Kanı temizleme ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Ter bezlerinin sağlıklı çalışmasında etkilidir.

 

Kereviz Sapı: (Hygiea, Amazon)

Suda çözünür. Posa bakımında zengin olan kereviz sapı sindirim sisteminin düzenli çalışmasında yardımcıdır. Tansiyon ve kan kolesterol seviyesini dengede tutar.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Limon: (Hygiea, Amazon, Hebe, Fides)

Yüksek miktarda C vitamini içerir. İçerisindeki sitrik asit nedeniyle enzim aktivitesini artırarak karaciğerin temizlenmesinde yardımcıdır, metabolizmayı hızlandırır.

 

Zencefil: (Hygiea, Aphrodite,Hebe, Eros)

B, C vitaminlerinden zengin, magnezyum ve yüksek lif içeriğine sahip olan zencefil, soğuk algınlığında ve iltihap söktürme tedavisinde önemli etkiye sahiptir.

Juicing Detox

Juicing Detoks

Kara Lahana: (Amazon)

A, C vitamini ve sülfürden zengin olan kara lahana, over, kolon ve göğüs olmak üzere birçok kanser türünde kanser hücrelerine karşı koruyucu özellik gösterir.

 

Brokoli: (Amazon)

Bağışıklık sistemini destekleyen C vitamini, antiinflamatuar etkiye sahip K vitaminini içeren brokoli, kalp sağlığında, sindirim sisteminde ve bağışıklık siteminde olumlu rol oynar. Yağ yakımına yardımcıdır.

 

Marul: (Amazon)

Yüksek oranda A vitamini, potasyum, folik asit içeriğinden dolayı kanser, kalp-damar hastalıklarında ve hamilelik döneminde tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır.

 

Nane: (Amazon)

Magnezyum, folat, demir ve lif içeriği yönünden zengin olan nane, mide rahatsızlıklarının başında gelen hazımsızlıktan kaynaklanan ağrıya ve bulantıya olumlu yönde etki eder. Üst solunum ve enfeksiyon hastalıklarında önerilen bir besindir.

 

Avokado: (Amazon)

Tekli doymamış yağ asitlerinden zengin olan avokadonun kalp sağlığını koruyucu etkisinden dolayı kötü kolesterolü düşürdüğü kanıtlanmıştır. Aynı zamanda tok tutucu özelliği ile yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir.

 

Pancar: (Aphrodite)

Folik asit, potasyum ve demir kaynağıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruyu olup kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkiye sahiptir. Kanın temizlenmesinde etkilidir ve karaciğer zehirlenmesinden arınmaya yardımcıdır.

 

Siyah Havuç: (Aphrodite)

Siyah havuç yüksek miktarda antioksidan içeriğine sahiptir. Nörolojik hastalıklara iyi gelir. Kemoterapi esnasında hasar gören hücrelerin iyileşmesine katkı sağlar.

 

Enginar: (Nektar, Aphrodite, Hebe)

Doymuş yağ oranı düşük, posa içeriği yüksek olan enginar akciğerin temizlenmesinde yardımcı rol oynar.

 

Goji Berry: (Aphrodite)

İçerisindeki beta-karoten sayesinde kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir. Böbrek ve karaciğer rahatsızlıkları tedavisinde önerilir. Kan şekerini dengeleyici etkisi vardır.

 

Mango: (Nektar)

C vitamini ve antioksidan içeriği yüksektir. Kansere karşı koruyucu özellik gösterir.

 

Kumkat: (Nektar)

İçerisindeki C vitamini ve antioksidan özelliği sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu özellik gösterir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.Yaban Mersini: (Eros)Antioksidan içeriği ve lif oranı yüksek olan bir meyvedir. Kansere karşı koruyucu özellik gösterir.

 

Keten Tohumu: (Eros)

Folik asit, E ve B grubu vitaminleri, omega3 ve omega6 yönünden zengin olan keten tohumu, sindirim sistemini düzenler, kalp sağlığını korur, yüksek kolesterolü dengeler ve zayıflamaya yardımcıdır.

 

Ananas: (Fides)

Yüksek vitamin ve mineral içeriği sayesinde cildi güzelleştirir, enerji verir ve zayıflamayı destekler.

 

Brüksel Lahanası: (Hebe)

İçerdiği lif oranı nedeniyle zayıflamaya yardımcıdır ve tokluk sağlar.

 

Zerdeçal: (Fides)

Aktif bileşeni olan kurkumin sayesinde kansere karşı etkin koruyucu özelliği vardır.

 

Armut: (Hebe)

Lif içeriği yüksek olan bir meyvedir. Kabızlık ve bağırsak problemlerini önleyici özelliğe sahiptir.

 

Kırmızı Acı Biber: (Nektar)

Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştırır, kan dolaşımını hızlandırır.

 

Matcha: (Khthonik)

Kan kolesterolü üzerinde olumlu etkileri vardır. İçerisindeki biyoaktif üyeler ile metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcıdır.

 

Beyaz Çay: (Demeter)

İçerisindeki antioksidan nedeniyle birçok hastalığa karşı koruyucu özellik gösterir, yağ yakımında önemli bir etkiye sahiptir.

PERPA HABERLERİ   PERPA TİCARET MERKEZİ

Juicing

 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın