Perpa Kaybolmuş Sadece Merdivenleri Kalmış

Perpa Kaybolmuş

20 Şubat 2019 bu sabah 08:55’de Perpa Kaybolmuş. Bu saatlerde Perpa girişine gelenler her zamanki merdivenlere gelince Perpa’yı göremeyip şaşkınlığa kapıldılar. Perpa Kaybolmuş sadece merdivenleri kalmış

Perpa Kaybolmuş

Perpa Kaybolmuş

İstanbul’u akşam saatlerinde etkisi altına almaya başlayan sis, gece de etkisini sürdürdü. Görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düşerken, sürücüler ana arterlerde bulunan tabelalarla uyarıldı

Perpa Kaybolmuş

20 Şubat 2019 bu sabah 08:55’de yoğun sis nedeniyle Perpa Kaybolmuş. Bu saatlerde Perpa girişine gelenler her zamanki merdivenlere gelince Perpa’yı göremeyip şaşkınlığa kapıldılar. Perpa Kaybolmuş sadece merdivenleri kalmıştı.

İstanbul’da özellikle gece saatlerinde etkili olan yoğun sis, sürücülere zor anlar yaşattı. Haliç, Çamlıca Tepesi ve Boğaz’da etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. DHA’nın haberine göre; Çevreyolu ve D-100 karayolunda bulunan tabelalarla sürücüler sise karşı uyarıldı.

Perpa Kaybolmuş

Perpa Kaybolmuş

İstanbul’un simgesi haline gelen Ortaköy Camii ve 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü de sis nedeniyle kayboldu. Öte yandan sis, kentte kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Sis Trafik Kazalarına neden oldu

İstanbul’da geceni ilk saatlerinde başlayan ve etkisini gece boyu sürdüren yoğun sis, kazalara neden oldu. Kazalarda yaralanan olmazken sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

İstanbul’da gece saatlerinde etkili olan sis sürücülere zor anlar yaşattı. Sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. İlerlemekte zorluk çeken sürücüler, zaman zaman 30 kilometre hızla gidebildi.

İHA’nın edindiği bilgiye göre, Sarıyer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Balta Limanı kavşağı Edirne istikametinde, yoğun sis sebebiyle 2 trafik kazası meydana geldi. Kazaların yaşandığı olay yerlerine ihbar üzerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Görüş mesafesi 10 metreye kadar düşen ve virajı alamayan Nihat Üstün yönetimindeki kamyonet, kaldırımı aşarak önce yol kenarındaki tabelayı devirdi, ardından ağaca çarptı. Ağacın bir kısmı kırılırken, diğer kısmı kamyonetin ön tarafından takılı kaldı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ağacı kesmesiyle kamyonet kurtarıldı.

Aynı kavşakta yine sis nedeniyle görüş mesafesi kısalan Salih Keskin idaresindeki ticari taksi ise yol kenarındaki kaldırıma çarptı. Taksi olay yerine sevk edilen çekici ile yoldan kaldırıldı.

Her iki kazada ölen veya yaralanan olmazken kazaya karışan araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Sis deniz ulaşımını engelledi

İstanbul Sis

İstanbul Sis

İstanbul’da Eminönü-Üsküdar ve Haliç seferleri dışındaki tüm vapur seferleri iptal edildi.

Kentteki yoğun sis ve hava muhalefeti nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da özellikle Boğaz çevresinde etkili olan yoğun sis nedeniyle bazı seferler yapılamıyor.

Şehir hatlarından yapılan bilgilendirmeye göre yapılamayan seferler şöyle:

-İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferleri
-Beykoz kalkışlı seferler
-Beşiktaş-Adalar seferleri

BAZI İDO SEFERLERİ DE İPTAL

Perpa Kaybolmuş

İstanbul Sis

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) bazı seferleri iptal edildi. İptal edilen Seferler şöyle:

Yalova-Pendik / 08:00 – 08:45
Pendik-Yalova / 08:00 – 08:45

Uçak seferleri gecikmeli yapılabiliyor

İstanbul’da yoğun sis nedeniyle Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’ndan uçak seferleri gecikmeli yapılıyor.  Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sis nedeniyle iki havalimanında da iniş kalkış kapasitelerinin düştüğünü belirterek, “Bu sebeple seferlerimizde gecikmeler olmaktadır. Saat 10:00 lokal itibariyle görüş mesafesinin normale döneceği beklenmektedir” dedi.

Konuyla ilgili twitter hesabından THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanındaki yoğun sis sebebi ile zorunlu olarak havalimanı iniş kalkış kapasitesi düşmüştür. Bu sebeple seferlerimizde gecikmeler olmaktadır. Saat 10:00 lokal itibariyle görüş mesafesinin normale döneceği beklenmektedir.Tüm ekiplerimiz oluşan bu aksaklığın etkilerini azaltmak ve sizleri güvenle ulaştırmak için gayret etmektedirler. Anlayışınız için teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Habertürk

Sis Neden Olur?

Perpa Kaybolmuş

İstanbul Sis

Sis, görüş alanını düşüren meteorolojik bir olaydır. Küçük su damlacıklarının veya kristallerin yere yakın hava tabakasında yayılmasıyla oluşan sis, farklı oluşum şekillerine dayanmaktadır. Peki, sis neden olur? İşte, sis oluşumu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Sis, Sis, yatay görüşü 1000 m’ nin altına düşüren yere yakın hava tabakasında yayılmış küçük su damlacıkları veya kristallerden oluşan meteorolojik bir olaydır.

Sis ulaşımı olumsuz yönde etkileyen yaygın bir meteorolojik olaydır ve yatay görüş mesafesini ve eğer kalınlığı fazla ise dikey görüş mesafesini engelleyen bir hadisedir. Bu nedenle sis insan yaşamını doğrudan etkiler.

Oluşum şekillerine göre sis, 2 ana grupta toplanabilir;

1- Hava Kütlesi Sisleri (Soğuma Sisleri):

a- Adveksiyon Sisleri
b- Radyasyon Sisleri
c -Adveksiyon -Radyasyon Sisleri
d- Yamaç sisleri

2-Cephe Sisleri:

a- Sıcak Cephe önü sisleri
b- Soğuk cephe gerisi sisleri
c -Cephe hattı sisleri

Görüş mesafesine göre sis, 3 başlığa ayrılabilir;

1. Hafif Sis: (Görüş mesafesi 1,6 km.’nin altında)
2. Yoğun Sis: (Görüş mesafesi 1 km.’nin altında)
3. Aşırı Yoğun Sis: (Görüş mesafesi 400 m’ nin altında)

Hürriyet

PERPA HABERLERİ

PERPA FAALİYETLERİ

PERPA HABER ANA SAYFA

PERPA İLETİŞİM

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın