Pompa Çarkı Çap: 88mm Avrupa Yıkama Grubu

Pompa Çarkı

Pompa Çarkı

Pompa Çarkı

  • Orjinal Ürün Kodu:220504
  • İnter Isı Kodu:220504

Model: Pompa Çarkı
Marka: Avrupa
Çap: 88mm

Birçok mühendislik sisteminde vazgeçilmez bir önemli sahip olan pompalar, akışkanları alçak seviyeden yüksek seviyeye gönderilmesi veya düşük basınçtan yüksek basınca çıkartılması için kullanılan, akışkana kinetik ya da potansiyel enerji kazandıran makinelerdir.

Genel olarak pompalar hacimsel ve rotodinamik olmak üzere iki grupta toplamak mümkündür. Pistonlu, diyaframlı, dişli pompalar hacimsel pompalar sınıfına girerken, enerji akışkana, kapalı hacmin daraltılmasıyla statik basıncının arttırılmasıyla aktarılmaktadır.

Rotodinamik pompalarda ise akışkan, bir çark ile bir kanaldan çarkın merkezine doğru emilir ve hareket halindeki dönel çark kanatları vasıtasıyla momentum kazanarak pompa gövdesini terk eder. Bu gruba giren santrifüj tipi pompalar, düşük maliyetli, imalatı ve bakımı kolay olması sebebi ile endüstride yaygın olarak tercih edilmektedirler.

Enerji kaynaklarının gitgide azaldığı bu sebeple verimliliğinin hayati öncem arz ettiği günümüz şartlarında daha verimli çalışan bir pompa tasarımı kaçınılmaz olmuştur.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın