Robot Malzemeleri Perpa

Robot Malzemeleri

Robot Malzemeleri

Robot Malzemeleri Perpa Robot Teknolojileri

Robot Malzemeleri Türkiye’nin en iyi robot malzemeleri, robot teknolojileri firmaları Perpa’dadır. Her çeşit robot malzemesini Perpa’dan temin edebilirsiniz.

Robobloq Elektronik
Robotistan
F1 Depo Robot Teknoloji Ürünleri
Robotus Robot Teknolojileri
Robotzade Robot Teknolojileri
Redomak Robot Teknolojileri
Redomak Robot Teknolojileri
Redomak Robot Teknolojileri

Robot Malzemeleri Nelerdir

Robot yapımında kullanılan malzemeler oldukça çeşitli olup pek çoğu ürün kalitesine göre değişerek farklı görevlerde kullanılan robotlarda sıklıkla karşımıza çıkar. Robot yaparken tercih edilecek malzemelerin hem sağlam hem kolay kullanılması önemli bir husustur. Bunun yanı sıra, robot yapımında kullandığınız malzemelerin yapacağınız projeye ve eğer robot yarışmalarına katılmayı planlıyorsanız ve yarışmalarının kurallarına uygun olması gerekir.

Robot yaparken ihtiyaç duyulacak malzemeleri belirlerken, proje büyüklüğü, gereken zaman ve maddi imkanlar göz önünde bulundurulmalıdır. Robot yaparken alacağınız malzemeleri bu unsurları dikkate alarak belirlerseniz, projenizi daha kısa sürede hayata geçirerek hem vaktinizi hem de bütçenizi daha iyi kullanmış olursunuz.

Robot Malzemeleri

1-) Robot Kontrol Kartları: Robotun ana kontrol kısmıdır yani projenizin beynidir. Robotla ilgili olan tüm giriş ünitelerini algılayarak(sensörleri), kontrol kartınının çıkış ünitelerine(motorlara) aktaran sistemdir.

 

Robotların çalışması için yazılan programlar bu kısımda saklanmaktadır. Sizlere tavsiyemiz arduino tabanlı robot kartlarını kullanmanızdır. Bu kartların en büyük avantajları tek platform üzerinde hem kontrol devresine hemde motor sürücü devresine sahip olmasıdır, bu sayede basit ve hızlı bir şekilde elektronik kısmı halletmiş olursunuz. İsterseniz sadece arduino kontrol kartlarını’da kullanabilirsiniz. Bu kartların fiyatları ortalama olarak 15-90 TL arasında değişmektedir

2-) Motor Sürücü Kartları: Robotlarda öncelikle kullandığınız motorların maksimum çektiği akımı bilmeniz gerekmektedir. Bu akım değerine göre motor sürücü kartınızı seçmeniz gerekmektedir.

Genellikle robot motorları 1 ile 4 Amper arası akım çekmektedirler. Eğer yukarıda ki yerli üretim robot kontrol kartlarını kullanırsanız motor sürücü kartı kullanmanıza gerek kalmayacaktır, çünkü yukarıda ki yerli üretim kontrol kartlarının üzerinde motor sürücü devreleri bulunmaktadır. Bu kontrol kartlarını kullanmayanlar için fiyatları 10-150 TL arasında değişen motor sürücü kartlarını kullanabilirler.

3-) Robot Sensörleri: Robot projelerinizde sensörler aracılığı ile çevreyi birimleri algılamanızı sağlar. Robot projelerinin büyüklüğüne göre sensör sayısını çoğaltarak robotunuzu daha kapsamlı hale getirebilirsiniz. Sensör fiyatları ortalama olarak 1-150 TL arasında değişmektedir.

 

Aşağıda başlıca kullanabileceğiniz sensör çeşitleri yer almaktadır;

 Çizgi – Cisim – Mesafe Sensörleri

 Gaz Sensörleri

 Voltaj-Akım Sensörleri

 Sıcaklık-Nem Sensörleri

 Işık-Renk Sensörleri

 Diğer Sensörler

 Kuvvet-Titreşim-Eğim Sensörleri

 Biyometrik-Medikal Sensörler

 Manyetik-Enkoder Sensör

 Çoklu Sensör Kartı

 Basınç-Pusula Sensörü

 İvme-Jireskop Sensörü

Ürünleri incelemek için tıklayınız

 

4-) Robot Motorları: Robotlarda genellikle redüktörlü dc motorlar kullanılmaktadır. Ancak proje türüne göre Servo Motor ve Step Motorları kullanabilirsiniz. Projelerinizde kullanacağınız motorlar hız ve tork dengeli olmalıdır.

 

Program aşamasında robotun kontrolü zor olacağından dolayı aşırı yüksek hızda olan motorlardan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz. En hızlı motora sahip robot en iyi robottur düşüncesi maalesef sizleri yanıltmaktadır, bu yüzden özellikle yarışmalarda sizleri başarıya ulaştıracak kontrol edebileceğiniz devirde motorları tercih etmelisiniz. Motor fiyatları ortalama olarak 5-1000 TL arasında değişmektedir.

Aşağıda çeşitli projelerde kullanabileceğiniz motor çeşitleri yer almaktadır:

 Redüktörlü Dc Motor 

 Step Motor 

 Servo Motor

 Fırçasız Motor

 Titreşim Motoru

 Redüktörsüz Dc Motor

5-) Robot Tekerlekleri: Robotlarınızda ne kadar üst kalite malzeme kullanırsanız kullanın tekerleklerinizin zemine tutunması yeteri kadar iyi değilse başarılı bir proje ortaya koyamazsınız. Bu sebepten dolayı robotunuzun kaymaması için sürtünmesi yüksek sürtünmeye sahip tekerlekleri tercih etmelisiniz.

 

Yıllardır robot yarışmalarında derece alan ekiplerinin sırrı olan Bond Silikon Tekerlek ve Banebots Tekerlek şiddetle tavsiyemizdir. Buna ek olarak ise robotun 3.değme noktası olan sarhoş tekerlekleri de kullanmanız gerekecektir. Robot tekerleklerinin fiyatları ortalama olarak 3-25 TL arasında değişmektedir.

6-) Robot Pilleri – Lipo Pil ve Şarj Aletleri: Robotlarda kullanılan piller önemli unsurlardan biridir. Sizde emeklerinizin boşa gitmesini istemiyorsanız lütfen kaliteli piller kullanmaya özen gösteriniz.

 

7.4 Volt ile 11.1 Volt arası voltaj verebilen ve 400mAh – 1300mAh arası akım verebilen pilleri tercih etmenizi öneririz. Lipo şarj aleti ise bütçenize göre 40 TL – 160 TL arasında değişmektedir.

Aşağıda robotlarınızda kullanabileceğiniz pil ve yedek malzemeler listelenmiştir:

Li-Po Pil

Konnektör ve Kablo

Güneş Pili

Şarj Aleti

7-) Robot Gövdeleri: Robotlar için bir çok farklı gövde tasarımları yapılabilir. Ancak size tavsiyemiz sitemizde yer alan özel tasarımlı robot gövdelerini tercih etmenizdir. Robot gövdelerinde motorları ve tüm ekipmanları sabitlemeniz için ihtiyacınız olacak tüm delikler eksiksiz bir şekilde yer almaktadır.

 

Sizde sitemizde bulunan gövdelerden birini seçebilirsiniz, robotunuzu yapmaya hemen bugün başlayabilirsiniz. Bu gövdelerin fiyatları ortalama olarak 12- 60 TL arasında değişmektedir.

Robot Malzemeleri

Arduino

Robot Kitleri

Elektronik Kartlar

Sensörler

Raspberry Pi

Motorlar

Pil & Batarya

Tekerlekler

Seri Sonu – İndirim

Robot Gövdeleri

Mekanik Malzemeler

Drone ve Drone Malzemeleri

Orange Pi

3D Printer

Aparatlar

Araç Gereçler

BBC Mikro:Bit

CNC Malzemeleri

Elektronik Komponentler

Kitaplar

Kurs ve Eğitimler

LattePanda

Maker Ürünleri

Robot Malzemeleri ihtiyacınız olabilir, robot malzemeleri merkezi Perpa’dır.

ELEKTRİK ELEKTRONİK 

PERPA FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA İLETİŞİM

PERPA FACEBOOK