Santral Elektrik A.Ş. Siemens, Prysmian, Philips, Siteco

Santral Elektrik A.Ş.

endüstriyel elektrik cihazları sektöründe faaliyet gösteren bir dağıtım şirketidir. Ürün yelpazesi, 200 den fazla marka ve yaklaşık 100,000 adet aktif stok kaleminden oluşmaktadır.

Şirketimiz dünyanın en büyük endüstriyel cihaz üreticisi SIEMENS başta olmak üzere PRYSMIAN , PHILIPS , SITECO , SCHRACK , KLEMSAN , KONDAŞ , ENTES , ŞAFAKSAN , METOP, KLAS ve SİMPA markalarının ve birçok diğer üreticinin Türkiye dağıtıcısıdır.

Şirketimiz yurdun çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren Sanayi Kuruluşları ve Ticari Firmalara, geniş tabanlı satış ağı ve deneyimli personel kadrosuyla, ürünlerini, hızlı, akışkan ve etkin bir şekilde ulaştırmaktadır.

Santral Elektrik A.Ş.’nin merkezi İstanbul’dadır.

Yurt geneline satış, yönetim, pazarlama ve finansman işlemleri şu an için Karaköy’de bulunan merkez binasında, gelecekte ise Perpa Ticaret Merkezindeki yeni açılan ofis ve lojistik binasında yer alacaktır.

Şirketin lojistik faaliyetleri, Büyükçekmece’de bulunan 2000 m² ana deposundan, Perpa Ticaret Merkezinde bulunan 1300 m² ofis ve deposundan ve Karaköy’deki merkez binasından sürdürülmektedir.

Türkiyenin, adım adım büyümeye başlayan sanayisiyle birlikte 1942 yılında şahıs firması olarak kurulan şirketimizin ilk işleri arasında ithal edilen akkor filamanlı ampuller ve ahşap kutulu, lambalı radyolar bulunmaktadır.

Firma daha sonra ithalat yelpazesini genişletmiştir. İthal edip pazarladığı ürünler arasında; sektörde kullanılan elektrik motorları, madeni borular, plastik keşfi öncesi kullanılan bezli, kurşunlu ve yağlı kablolar, yağlı şalterler gibi çeşitli elektrik malzemeleri, beyaz eşya, bisiklet, motorsiklet ve aydınlatma avizeleri bulunmaktadır. 

1950 ‘li yıllarda tüm bunların yanı sıra, kardeş bir şirket çatısı altında, kollu hesap makinesi sektörüne de giren Santral Elektrik A.Ş, dünyaca ünlü Everest markasını Türkiye’ye taşımış ve elektronik hesap makinesi keşfine kadar bu markanın yurt genelinde montajını, satışını ve bakımını gerçekleştirmiştir. 

1960 ‘lı yıllarda hızla gelişmeye başlayan yerli sanayi ile birlikte, büyük artış gösteren yerli elektrik malzemesi ürünlerini de pazarlayan Santral Elektrik A.Ş, değişen teknolojilerin ve ithalat zorluklarının karşısında yeni kurulan fabrikaların elektrik malzemelerinin tedarikçisi olmuştur. Bu dönemde Türkiye’de imalata başlayan uluslararası firmalarla ticari ilişkilere giren şirketimiz, uluslararası ve üstün kalite anlayışını da son tüketiciye taşımayı görev edinmiştir.

İmalat konusunda her zaman tutkusu olan Santral Elektrik A.Ş, 1970 ‘li yıllarda kendi imalat firması olan ve halen günümüzde de faaliyet gösteren SİMPA A.Ş.’ yi kurmuştur. Ayrıca kablo imalat sektörüne de giren şirket AKMANOĞLU KABLO A.Ş.’ yi satın almış ve 8 yıl boyunca kablo sektöründe de faaliyet göstermiştir. 

Şirketimiz 1978 yılında kurucusunu kaybetmiş ve yönetim ikinci nesle geçmiştir. 

1980 ‘li yıllarda tüm bu faaliyetlerin yanı sıra, proje ve elektrik müteahhitliği de yapan Santral Elektrik A.Ş. dönemde şehir dışına taşınmaya mecbur kalan dev sanayi tesislerinin yeni mekanları için aydınlatma ve elektrik tesisatlarının, anahtar teslimi taahhütünü üstlenmiştir. Büyüyen Türkiye’mizde değişen ticari koşullarla birlikte üreticilerin satış stratejileri de değişime uğramış, distribütörlükler ve bayilik ağları oluşmaya başlamıştır. 

1990 ‘lı yıllarda distribütörlükler alan Santral Elektrik A.Ş. halen 4 uluslararası dev kuruluşun, ayrıca birçok kaliteli yerli üreticinin, aktif pazarlama ile, tüm yurt genelinde yayılmış müşterisine hizmet vermekte, ayrıca birçok sanayi kuruluşun tüm elektrik ve aydınlatma malzemelerini , çok deneyimli ve profesyonel kadrosuyla temin ve tedarik etmektedir. 

2000 yılına gelindiğinde, teknoloji’yi yakalayamayan şirketlerin başarı şanslarının çok az olduğunu gören Santral Elektrik A.Ş. tüm altyapısını yenilemiş ve sektörde uygulanacak e-iş modellerinin öncüsü olmayı hedeflemiştir. Üreticiler ve son tüketiciler zinciri arasındaki tüm ticari halkaları da katarak, elektronik iş modellerinin uygulamasını mümkün kılacak projelere yatırımlar yapmaktadır. 

Aile şirketinin güzel bir örneği olan müesseseyi, şu an ikinci nesil yönetmekte olup, sektördeki bilgi birikimini, üçüncü nesle devretmeyi, pazarladığı malzemedeki yüksek kalite anlayışını, firma kadro ve personeline ve şirketin tüm faaliyet alanlarına da uygulamayı hedeflemiştir.

Şirketimiz bu bağlamda ilişkide olduğu tüm üretici ve müşterilerini, ailenin bir ferdi gibi görmektedir. Hedefimiz Türkiye ile birlikte hep daha iyiye gidebilmektir.

Şirketimiz, müşterilerinin yanı sıra üreticilerini de bir stratejik iş ortağı olarak görmektedir. Ticari zincirin tüm halkalarına, sürekli gelişen bilgi, deneyim ve teknolojik birikimleriyle çözüm ve memnuniyet getirmeyi hedeflemektedir. 

Ürünlerin yaşam eğrilerinin, hızla değiştiği bu pazar içinde, güvende olabilmek ve rekabette her an önde olmak amacıyla, Santral Elektrik A.Ş. her ürün kategorisinde önde gelen ve çoğu zaman birbiriyle rekabet eden, birden fazla markanın ürünlerini stoğunda bulundurmaktadır. 

Santral Elektrik A.Ş. proje ve taahhüt desteği, bilgilendirme ve iletişim hizmetleri, finansman desteği, lojistik hizmetleri ve pazarlama iletişimi ile, üreticilerin kampanyalarını etkin ve yaygın olarak çok kolay uygulayabilecek bir konumda bulunmaktadır.

Hizmetler

Santral Elektrik A.Ş, müşterilerine tek kaynaktan verimli satış yapabilmek ve destek kolaylığı sağlamak amacıyla, geniş bir ürün yelpazesini devamlı olarak stoğunda bulundurmaktadır. Buna ilaveten, uygun fiyatlama ve faydalı hizmetleri ile, üretici ve müşterilerin iş yapmayı tercih ettiği, lider dağıtıcı konumunu korumayı başarmaktadır.

Birbirini tamamlayan ürün yelpazesi ve deneyimli kadrosuyla, ürünlerde yüksek ve devamlı bulunurluluk, rekabetçiliği garanti eden ürün yönetimi, bilgilendirme ve erişim hizmetleri, proje desteği, finansman kolaylığı, akışkan lojistik destek , pazarlama ve eğitim hizmetleri vermekte ve tüm bunlar, müşteri ve tedarikçilerinin işlerinde faydalar sağlamaktadır.

Hizmetin sadece “mal alıp satmak”olmadığı bilincinde olan Santral Elektrik A.Ş, satış hizmetlerini “ilave kazanç” anlayışı altında toplamış, müşterilerine ve tedarikçilerine değer katacak şekilde tasarlamış ve odaklamıştır. 

Şirketimizin temel yaklaşımını özetleyen  “fiyattan önce hizmet” teması ve “ilave kazanç” anlayışı, tedarikçi ve müşterilerine; Zaman Kazandırmak, İşgücü Kazandırmak, Müşteri Kazandırmak, Satış Kazandırmak, Güvenilirlik Kazandırmak, Rekabet Avantajı Kazandırmak, Huzur Kazandırmak ve Para Kazandırmaktır . 

Santral Elektrik A.Ş, satış hizmetlerini yüksek hareket hacmi yaratacak, yaygınlık ve büyümeyi destekleyecek şekilde tasarlamaktadır. 

Hedefimiz, “doğru hizmet, doğru zaman, doğru yer ve doğru fiyat” felsefesiyle müşteri ve tedarikçilere fayda ve memnuniyet katmaktır.

Ürünler

Santral Elektrik A.Ş’ nin endüstriyel elektrik cihazları kategorisindeki ürün çeşitliliği, 200 den fazla marka ve yaklaşık 100.000 aktif stok kaleminden oluşmaktadır. Şirketimiz bu yelpaze içinde 11 üreticinin Türkiye genelinde distribütörlüğünü üstlenmiş, diğer birçok ürünü de, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre temin ve tedarik etmektedir.

Santral Elektrik İletişim Bilgileri

Perpa Ticaret Merkezi A Blok Avlu, K:2 No: 7 34384 Okmeydanı Şişli İSTANBUL
Telefon :0212 2104477
Faks: 90 212 210 4475

 

KABLO FİRMALARI

ELEKTRİK ELEKTRONİK FİRMALARI

PERPA FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA FACEBOOK

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın