Biçağrı Tantuni Yoğurtlu Tantuni Perpa B Blok

Biçağrı Tantuni

Biçağrı Tantuni Perpa

Biçağrı Tantuni

Biçağrı Tantuni Perpa

Biçağrı Tantuni Tantuni, Mersin’e has bir dürüm çeşididir. Yoğurtlu Tantuni, Tantuni nasıl yapılır

Perpa Ticaret Merkezi B blok Kat 5 No:597  Şişli İstanbul Türkiye

+90 530 467 69 51

Biçağrı Tantuni Perpa Adres Kroki Kat Planı

Çalışma Saatleri

Pzt: 07:00–18:00
Sal: 07:00–18:00
Çar: 07:00–18:00
Per: 07:00–18:00
Cum: 07:00–18:00
Cmt: Kapalı
Paz: Kapalı

Biçağrı Tantuni Perpa

Tantuni nedir?

Tantuni, Türk mutfağında yer alan Mersin’e has bir dürüm çeşididir. Özellikle sokak yemeği olarak tüketilmektedir. Lavaşa sarılmış et tantuni 

Tantuni, Mersin’e has bir dürüm çeşididir.

Bugün tüketilen tantuni iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir. Bu fark özellikler tantunicilerde öğün ısmarlarken önem kazanmaktadır. Ayrıca son dönemlerde yoğurtlu tantuni de tantuni dükkanlarında satışa sunulmaktadır.

Yapılışı ise normal tantuniyi lokma halinde dilimleyip üzerine isteğe göre süzme yahut normal yoğurt dökerek toz biberli kızarmış yağı ekleyip servis etmektir.

Tantuni nasıl yapılır?

Çok küçük kuşbaşı doğranmış et haşlanır. Sac kızdırılarak yağ ve toz biber eklenir. Önceden haşlanmış et bu yağda çevrilir. Pişirme sırasında saca arada bir su eklenir. Amaç, hem sacın sıcaklığını kontrol etmek, hem de tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.

Pişen et sumaklı ve maydanozlu soğan piyazı, domates ve çeşitli baharatlar ile ekmek arası ya da dürüm yapılır. Genelde kullanılan çeşitler somun, açık ekmek ve lavaştır. Limon ve acı biber turşusu ile servis edilir.

Tantuni ustadan ustaya çok değişiklik gösterir. Tantuniye eklenen baharatlar ve otlar, malzemenin dürüm ya da somun içindeki katmanlaması, buhar ve yağ oranı, pişme süresi, saca toz biber yanında katılan diğer malzemeler bu değişikliklerden sadece birkaçıdır.

PERPA BÜFELER

PERPA GIDA FİRMALARI

PERPA FİRMALARI

PERPA İLETİŞİM

AMBALAJ FİRMALARI

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA FACEBOOK

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın