Atatürk’ü andık 10 Kasım 2016

Atatürk’ü andık 10 Kasım 2016

Atatürk’ü andık

Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ ün, aramızdan ayrılışının 78. yılında Perpa Ticaret Merkezi’nde bir tören düzenlendi. 

perpa-ticaret-merkezi-10-kasim-2016-01

Anma törenine Perpa Ticaret Merkezi A Blok Başkanı Hasan Sezgin, Perpa A Blok Yönetim Kurulu Üyeleri, Perpa B Blok Yönetim Kurulu Üyeleri, Çalışanlar ve Perpalılar katıldılar.

perpa-ticaret-merkezi-10-kasim-2016-02

Perpa Ticaret Merkezi 8. Kat Atatürk bütünün önünde yapılan anma töreni saat 8:55’de çelenklerin konulmasıyla başladı. Çelenklerin konulmasından sonra, Perpa Ticaret Merkezi A Blok Başkanı Hasan Sezgin, Atatürk’ü anlattı.

Değerli Konuklar,

Sevgili Perpalılar,

Bugün burada, Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78.yıl dönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız.

Bu nedenle, Başta Atatürk olmak üzere vatan uğruna can veren bütün şehitlerimize Tanrıdan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel vatan için Türk Milleti sizi daima minnetle anacaktır. Asla unutmayacaktır.

Değerli Konuklar,

10 Kasım gününü artık ATATÜRK’ ün aramızdan ayrılışının anma ve matem günü olmaktan çıkartarak bize bıraktığı büyük eserlere sahip çıkma ve yeni nesillere daha iyi anlatmaya vesile olmalıdır.

Dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.

Benim bundan hiç şüphem yoktur…

Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Oysa ATATÜRK bütün dünyanın saygı duyduğu bir lider olarak anılmaktadır.

 

Yaşamını milletine adayan,  savaşlardaki başarısıyla büyük komutan,  yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan eşsiz bir lider, mümtaz devlet adamı  ve dahi olma vasıflarına sahip ender insanlardan biridir. Bana göre,  ATATÜRK bu ender insanların en büyüğüdür.

Atatürk kısa süre içinde yaptığı devrimlerle ve Ülke yönetimiyle, Türk Milletini ileriye götürerek varlığını teminat altına almayı başarmıştır.

Sevgili Perpalılar,

Atatürk sadece dostlarının değil düşmanlarının saygısını kazanmış bir  liderdir. Ama ne yazık ki bizim çok bilmiş cahiller, Atatürk’ü asla anlamadılar yada anlamak istemediler.

Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bir ülkeye, kimliğe ve soy isime sahip olanlar Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.

Kısaca özetlersek  Atatürk yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için, O’na çok uzaklardan bakmak gerekir.

Ben bu dağın eteğinde yaşadığım için, kendimi çok şanslı his ediyorum. Umudum sizlerin de benim gibi düşünmeniz…

 

Ali Kemal’ lerin çoğaldığı, ATATÜRK ve silah arkadaşlarına saldırmak için fırsat kollayan, en ufak bir fırsatta kin ve nefretini salyalar akıtarak söyleyen aymazlar bilmeli ki !

BİZİM SEVGİMİZ de EN AZ ONLARIN NEFRETİ KADAR BÜYÜKTÜR. Unutmasınlar’ ki, Atatürk yirminci asrın en büyük gerçeğini yaratan adamdır.

Sevgili Perpalılar,

Aramızdan ayrılışının 78. yılında Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, ATAMIZI sevgi ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde eğiliyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Ruhun şad olsun ATAM 

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın