Atatürk’ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Perpa 2017. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde Perpa Ticaret Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene A ve B Blok Yönetimlerinin yanısıra Perpalılar kalabalık bir şekilde katıldılar.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Saat dokuzu beş geçe sirenlerin çalınması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Perpa A Blok Başkanı Hasan Sezgin ve B Blok Sayman Üyesi Hacı Demir, günün anlam ve önemi üzerine birer konuşma yaptılar.

Başkan Hasan Sezgin’in 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk üzerine yaptığı konuşmayı aşağıda okuyabilirsiniz.

Değerli Konuklar,

Sevgili Perpalılar,

Hoş geldiniz,

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Bugün burada, Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79.yıl dönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız.

Bu nedenle, başta Atatürk olmak üzere vatan uğruna can veren bütün şehitlerimize Tanrıdan rahmet diliyor, Gazilerimize, şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel vatan için Türk Milleti sizi daima minnetle anacaktır. Asla unutmayacaktır.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Değerli Konuklar,

Atatürk’ü, nasıl anlatsam size, bugün nerden başlasam diye çok düşündüm, kolay mı öyle Atatürk’ü anlatmak.

Dünyanın en saygın ve güvenilir yardım kuruluşu olan ve 152 ülkenin üyesi bulunduğu Unesco, tarihinde ilk kez bir yıla devlet adamı ismi vererek kutladı. 1981 yılında ATAMIZIN doğumunun 100.yılı, bütün dünya da Atatürk yılı olarak ilan edildi. Bu karar oybirliği ile alındı. 152 ülke delegesi oy kullandı. Tarihinde ilk kez negatif ve çekimser oy kullanmadan bütün üyeler bir metne imza atmıştır. Teklif, Macaristan delegesinden gelmiştir.

Alınan kararın altında aynen şunlar yazıyor;

ATATÜRK,

Uluslararası anlayış, İşbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi.
Olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı.
Sömürgecilik ve yayılmacılığa, karşı, savaşan, ilk, önder.
İnsan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen eşi olmayan devlet adamı.
TÜRKİYE CUMHURİYET’ nin, KURUCUSU.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Sevgili Perpalılar,

MUTLUYUM, Ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bağımsız bir ülkenin özgür vatandaşıyım.

GURURLUYUM, İşgal yıllarında 7 yıl askerlik yapmış gazi madalyası ile onurlandırılmış bir dedenin torunuyum ve Atatürk’ü görmüş, ona dokunmuş bir babanın oğluyum.

Sevgili Perpalılar,

Atatürk sadece dostlarının değil düşmanlarının saygısını kazanmış bir liderdir. Ama ne yazık ki bizim çok bilmiş cahiller, Atatürk’ü asla anlamadılar ya da anlamak istemediler.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bağımsız bir ülkede yaşama hakkına kavuşmuş, saraya kul olmaktan kurtarılıp, birey olma hakkı ile birlikte bir kimliğe ve soy isime sahip olanlar. Çeşitli şekilde yalan yanlış, iftira niteliğinde ithamlarla, Atatürk ve silah arkadaşlarını itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Sebep çok basit bunu yapanlar bağımsızlığa karşı manda olmayı veya her hangi bir devlete sömürge olmayı savunanlar, bu yapılanlar en basit deyim ile, ayıptır, yazıktır, vefasızlıktır. Dinimize göre, günahtır ya, vebali ağırdır.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Oysa, bu millet şunu biliyor mu?

Evet milletimiz şunu bilmeli!! Bu gezegenin en doğusunda ilk sabah ezanının okunduğu camii (Japonya’da) Mustafa Kemal Atatürk tarafında yaptırıldı. Bugün bu topraklarda herkes özgür şekilde ibadet edebiliyorsa, Ezan okunuyorsa, Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir.

Sevgili Dostlar,

23 yıldır Perpa Ticaret Merkezindeyim, her 10 Kasım törenine katılmaya çalışıyorum. 2010 yılından bu yana da, bu kürsü de konuşmacı olarak yer alıyorum.

Unutmayın, kurtarıcısına ihanet eden her ülke parçalanarak yok olmaya mahkumdur.

Atatürk'ü Anma 2017

Atatürk’ü Anma 2017

Sevgili Perpalılar,

Aramızdan ayrılışının 79. Yılında, Türk ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen ATAMIZI sevgi ve saygıyla anıyor, yüksek hatırası önünde eğiliyor ve şükranlarımı sunuyorum.

Ruhun şad olsun ATAM, sen olmasan biz olmazdık.

PERPA HABERLERİ    PERPA FAALİYETLERİ   PERPA TİCARET MERKEZİ

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın