Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç Fenerbahçe Kongre

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç. Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Ali Koç, 20 bin 736 geçerli oyun 16 bin 92’sini aldı ve Aziz Yıldırım’ı geride bırakarak başkanlığa seçildi. Ülker Stadı’nda yapılan tarihi kongrede kullanılan oyların 20 bin 736’sı geçerli sayıldı.

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda, saat 10.00’da başlayan oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti. Daha sonra Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük’ün öncülüğünde oy sayım işlemine başlandı. Yaklaşık 2,5 saatte sayılan oyların sonucunda neticeyi de Küçük açıkladı.

Ali Koç, 16 bin 92 oy alarak yeni başkan olurken, Aziz Yıldırım 4 bin 644 oyda kaldı. Koç, Yıldırım’a 11 bin 448 oy farkı attı. Seçim sonrası konuşan yeni Başkan Ali Koç, “Kendimizden çok emindik. Kazanan, fark atacaktı. Bu yolda kimseye biat etmedik. Mutlu olmaya, gurur duymaya hazır olun” dedi.

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen tarihi kongrede mevcut başkan Aziz Yıldırım ile eski yöneticilerden Ali Koç, başkanlık için yarıştı. Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenen kongreye rekor katılım gerçekleşti. 21 bin 350 üyenin katıldığı ve rekor kırıldığı Fenerbahçe Kongresi’nde oy verme işlemi sona erdi ve oylar sayıldı.

Sayım devam ederken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ülker Stadı’ndan ayrıldı. Fenerbahçe’nin 37. başkanı Ali Koç oldu. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de Ali Koç’u tebrik etti.

Divan Başkanı Küçük’ün açıkladığı resmi sonuçlara göre 20 bin 736 geçerli oy kullanıldı.

Aziz Yıldırım 4 bin 644 oy alırken, başkan seçilen Ali Koç 16 bin 092 oy aldı.

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç, “Kendimizden çok emindik. Kazanan, fark atacaktı. Bu yolda kimseye biat etmedik. Kimseden menfaat beklemedik. Bir kampanya bu kadar organiz olabilirdi. Bu sizin sayenizde oldu. Gittiğim her yerde, “herkes yolcu taraftar hancı” dedim. Ben de bir taraftarım.

Teşekküre başlasam sahura kadar burada kalırım. Ben size, siz bana inandınız. Sizleri mahcup edecek bir şey yapmamak için ben ve arkadaşlarım camiaya layık olmak için itinayla davrandık. Çok küçük bir ekibim vardı. Biz sadece sizlere aracı olduk.”

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

“Bu yola çıkarken Burhan Karaçam’a gittim, “Var mısın” dedim. “Sonuna kadar varım” dedi. Finansal çalışmalar yaptık. Hep onu çalıştık. Semih Özsoy ile yönetim kurulundaydık. Onunla çok da haşır neşir değildik, taa ki 3 Temmuz’u yaşayıncaya kadar.

Bir kısmını burada gördüğünüz bu arkadaşlarla yola çıktık. “Tam zamanı şimdi” sloganını onlar buldu. Sizlerle iletişim yapmamızı, sosyal medya hizmetini bu arkadaşlar sayesinde takip ettik. Ona göre adımlarımızı attık. Kendimiz inandık ama her zaman mütevazi davrandık. İyilik kazanacak dedik, iyilik kazandı.

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

Hepinize ne kadar teşekkür etsem, saatlerce bekliyorsunuz. Siz de aslında milyonların vitrinisiniz. Hep beraber başardık. Esas yolculuk şimdi başlıyor. Çok zor bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Biliyorum beklentiniz yüksek. Mutlu olmaya gurur duymaya hazır olun” dedi.

“Bu süreç bitti. Kızgınlık yok. Ne yaşandıysa yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Bir sözüm de başkanımız sayın Aziz Yıldırım’a. Sayın Yıldırım olmasaydı ben burada olmazdım. Aziz Yıldırım olmasaydı, Türkiye’deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Göreceksiniz yakın zamanda Türkiye’de müthiş basketbol sahaları olmazdı.

O olmasaydı bizim salonumuz da olmazdı. Hayatta herkesin artıları eksileri vardır. Başkanımızın Fenerbahçe’ye kattıklarından dolayı her şeyiyle efsane başkan olmayı fazlasıyla hak etmiştir. En büyük kahramanlığı da 3 Temmuz’da göstermiştir. Kendisi direk hedef alınmıştır”

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Fenerbahçe’nin Yeni Başkanı Ali Koç

“12 Mayıs’ta burada neler yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz. Resmen taraftarımıza tuzak kuruldu. Sahaya inmesi istendi. Maç başlamadan gaz sıkılmıştı. Bütün bize karşı güçlerin en güçlü olduğu dönemde en zayıf anımızda dimdik ayakta durdu.

Camia olarak dimdiktik, diriydik; sonra yorulduk. Yorulmaya hakkımız yok. Hakkımız bize verilinceye kadar ve bu uzun süre olacak. Kimse bizimde başa çıkamaz.”

2 Nisan 1967’de dünyaya gelen Ali Koç, evli ve iki çocuk babası.

Fenerbahçe’nin yeni başkanı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini üstleniyor.

ALİ KOÇ’UN EĞİTİMİ

Harvard Üniversitesi, Boston, Massachusetts, A.B.D. – İşletme Fakültesi, Master

Rice Üniversitesi, Houston, Texas, A.B.D. – İşletme Fakültesi

Harrow School, Londra, İngiltere – Matematik, Ekonomi ve Coğrafya yüksek derece

MÜRSEL CÖMERT

PERPA HABERLERİ

ANA SAYFA

PERPA FACEBOOK

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın