Perpa Okul Sanayi İşbirliği

Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Halil Rıfat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Perpa A Blok Yönetimi arasında Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Protokolü törenle imzalandı.

Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolü Törenle İmzalandı

Perpa A Blok Konferans Salonu’nda yapılan imza törenine Şişli Kaymakamı Ali Fuat TÜRKEL, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan GÜR, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Murat Mücahit YENTÜR, Perpa A Blok Başkanı Hasan Sezgin, Perpa B Blok Başkanı Hacı Demir, Halil Rıfat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rıfkı Ensar Usta, çevre okulların müdürleri, öğrenciler ve Perpalılar katıldılar.

Katılımcılar ile kahvaltı

Okul Sanayi İşbirliği

Okul Sanayi İşbirliği

3 Ocak 2020 Cuma günü düzenlenen ”Okul Sanayi İşbirliği Protokolü İmza Töreni” öncesinde katılımcılara Perpa A Blok yönetimi tarafından kahvaltı ikram edildi. Kahvaltı sonrası Perpa A Blok Konferans Salonu’ndaki imza törenine geçildi.

Rıfat Ensar Usta’nın Okul Tanıtım Konuşması

Rıfat Ensar Usta Perpa

Rıfat Ensar Usta Perpa

Törende ilk söz alan Halil Rıfat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rıfkı Ensar Usta, okullarının tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, Lisenin bugün geldiği durumu anlattı.

Usta, ” Okulumuz Kaptan Paşa Lisesi adıyla 1976 yılında eğitime başlamıştır, 2004 yılında Halil Rıfat Paşa Lisesi’ne, 2010 yılında Anadolu Teknik Lisesi’ne dönüşmüştür. Lise olarak 650 öğrenciyle iki alanda eğitim vermekteyiz” dedi.

Usta, ” Okulumuz gerçekleştirmiş olduğu Erasmus Plus projeleriyle öğrenci ve öğretmenlerin AB ülkelerinde staj yapma imkanı sağlamıştır. Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolüne emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Törende ilk söz alan Başkan Hasan Sezgin, Davetlilere hoşgeldiniz diyerek günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma yaptı.

Başkan Hasan Sezgin’in Konuşması

Hasan Sezgin Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolünü Anlatıyor

Hasan Sezgin Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolünü Anlatıyor

Sayın Şişli Kaymakamımız Ali Fuat TÜRKEL,

Sayın  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz, Levent YAZICI

Sayın  İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız, Serkan GÜR

Sayın Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Murat Mücahit YENTÜR

Sayın, Okul Müdürleri ve Öğretmeler

Sayın Perpa Ticaret Merkezi B Blok Yönetim Kurulu Başkanı, Hacı DEMİR ve yönetim kurulu üyeleri,

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği kıymetli gençlerimiz ve değerli katılımcılar,

Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” projesi kapsamında, Perpa Ticaret Merkezi A Blok Yöneticiliği ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak olan, Protokol İmza Törenimize hepiniz hoş geldiniz.

Okullarımız insan yaşamına yol gösteren en önemli kurumlardır.

Özellikle meslek lisesi memleket meselesi diye bakmalıyız. Ben öyle bakıyorum…

Üretimde, sanayide ve teknolojide en çok ihtiyaç duyulan okul olma özelliğine sahipsiniz, kıymetini biliniz..

Okulların eğitim süreçlerinin geliştirilmesinde, başarılarının teknoloji ve aktif yaşamla bütünleşmesinde önemli katkı sunacağına inandığım, Millî Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Okul Sanayi İş Birliği Projesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bu güzel organizasyonu düzenleyerek bizleri bir araya getiren, Başta Şişli Milli Eğitim müdürü Sayın Murat Mücahit YENTÜR olmak üzere emeği geçen herkese en içten şekilde teşekkür ediyorum.

Saygılarımı sunuyorum.

Murat Mücahit YENTÜR Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokol Konuşması

Şişli İlçe Müdürümüz Murat Mücahit Yentür, Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada,

Murat Mücahit Yentür Perpa

Murat Mücahit Yentür Perpa

” Sayın Kaymakamım, Çok değerli İl Milli Eğitim Müdürüm, Değerli Perpa Başkanımız, Saygı Değer Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum eğitim yöneticilerimiz, geleceğimizin aydınlığı sevgili öğrenciler, bu anlamlı günde hepinizi, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Yentür, ”Biz öğretmenler olarak bu memleketin en önemli meselesi meslek lisesi meselesidir, biz bunu dertlenirsek, hakikaten çıkış, kurtuluş yolumuz burada. Sanayi devrimini ıskaladık maalesef ama biz Türkiye olarak inşaallah bilgi çağını yakalayacağız, faydalı model, patent üretmeyen hiç bir milletin bu dünya yarışında var olması mümkün değildir. Bu nedenle Okul Sanayi işbirliği projemiz çok kıymetli anlamlı ve özeldir. Bu Noktada, Hasan Bey’in nezaketi, kibarlığı, insani yaklaşımı ve eğitime duyarlılığından dolayı yürekten teşekkür ediyorum, her ne zaman kapısını çaldıksa bize daima müspet yönde döndü, elinden gelen çabayı gösterdi. Okullarımızın yaz dönemindeki ihtiyaçlarını temininden dolayı müteşekkiriz, Başkan Hasan Sezgin İlçe Milli Eğitimimize bir güzellik yaparak, Türkiye’nin en şık, en güzel aydınlatılmış binası haline getirdi  ” Dedi.

Murat Mücahit Yentür, ” Burada bize yer tahsis edin, burada çocuklarımızla ilgili bir ana sınıfı, kreş uygulaması yapalım, robotik kodlama ile ilgili uygulamalı eğitimler yapalım, bunun devamını getirmemiz gerekir” dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Konuşması

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Perpa Okul Sanayi İşbirliği Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada,

” Sayın Kaymakamım, Kıymetli Meslektaşlarım, Kıymetli katılımcılar, Perpa Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Değerli Muhtarımız, Çok kıymetli öğrencilerimiz, bu güzel günde hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” Dedi.

Yazıcı, ” Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonu, yıllardır yürüttüğü çalışmalara yeni bir yol haritası, yeni bir ivme kattı. Üç yıla yayılan projeler, çalışmalar ile hepimize yol gösteren bir metin ortaya konuldu. Mesleki eğitime önemli bir fasıl açıldı. Mesleki eğitim alanında ülkemizin yıllardır yürüttüğü politika, bunu memleket meselesi haline getiren bir strateji ile yürüyor.” dedi.

Levent Yazıcı, ”2023 vizyonundaki en temel mesajlardan birisi de kurumsal işbirliklerine dönüktü, mevcut sektörde yetiştirdiğimiz kıymetli öğrencilerimizi, yeni bir alanda yetiştirilecekleri sektörleri kastediyorum. Meslek okullarının anlamı istihdam ile ilişkili, Bizler okulu kendi içinde bir sistem olarak ele aldığımızda, hem girdisi hem de çıktısının insan olduğunu biliyoruz” dedi.

Yazıcı, ” İstanbul’da 2015 yılında başlayan, Türkiye genelinde bakanlığımızın ivme kattığı okul sanayi işbirliği, bugün Perpa gibi devasa kurumlarla bizleri işbirliğine götürüyor. Bu işbirliğinin temellerini, İTO, İSO, İTÜ, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı ile birlikte kurguladık” dedi.

Levent Yazıcı, ”İTO ve İSO İstanbul’da 85 okulumuza hamilik süreci içerisindedir. Bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz çok nitelikli bir eğitim almaktadır. Biz artık öğrencilerimizi ara eleman olarak değil, aranan eleman olarak yetiştiriyoruz. Bu aranan elemanlarımız hem yüksek öğretimle bütünleşecek hemde sektörün nitelikli iş gücünü oluşturacaklar” dedi.

Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel

Törene ayrıca Perpa A Blok Başkan Yardımcıları, Erol Ergel ve Cengiz Özcan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Gülşah Uçar, Kemal Gaygusuz, Nazım Erdemir, Cemil Haberdar, Erol Kartal, A Blok Gene Müdürü Serkan Düzenli, Perpa B Blok Genel Müdürü Vehbi Özgöz, Persiad Başkanı Yücel Kayar, Yönetim Kurulu üyeleri, Filiz Bal, Aydın Kumru, Perküder Başkanı Nevin Kaplan katıldılar.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın