Yunanistan Vizesi Yunanistan’a Vize Nasıl Alınır

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır

Yunanistan Devleti, bir Avrupa Birliği üyesi ve Schengen topluluğu üye ülkesidir. T.C. Vatandaşları Yunanistan seyahatleri öncesi Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) sahibi olmaları halinde veya Pasaportlarında geçerli Schengen vizeleri yok ise bu ülkeye, Yunanistan vizesi alarak seyahat etmeleri mecburidir.

Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri ise; 180 gün içinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile ülkeler arasında yapılan vize muafiyeti anlaşması nedeni ile Yunanistan vize işlemlerinde muaf tutulacaklardır.

Yunanistan’da maksimum 90 gün konaklayacak kişilerin Yunanistan Schengen vizesi için müracaat etmeleri gerekmektedir. Yunanistan’da maksimum 90 gün konaklayacak kişilerin Yunanistan vizesi için başvuru gerçekleştirmeleri gerekirken Yunanistan vize başvuruları, kısmen Yunanistan Konsoloslukları’na gerçekleştirilebilmektedir. Bu sebeple, Vize başvuru sahipleri ikamet etmekte oldukları il/ilçeye hizmet vermekte olan Yunanistan Konsolosluğu Vize Departmanı çalışmaları hakkında bilgi edinerek, vize başvurularında bulunmaları gerekmektedir.

Yunanistan Başkonsolosluğu İstanbul, Yunanistan Schengen vize başvurularını yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Vize başvuru sahipleri Yunanistan Schengen vizesi için başvurularını yetkili başvuru merkezlerine gelerek gerçekleştirebilirler.

Yunanistan vize başvuru merkezleri randevu sistemi ile vize başvurularını kabul etmektedir. Yunanistan vizesi için başvuruda bulunacak kişiler Yunanistan vizesi randevularını alarak, başvuru merkezlerini ziyaret etmeleri önemle tavsiye olunur.

Yunanistan’da 90 günden daha az bir süre konaklama yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye oturum izni sahibi yabancı uyruklu vatandaşlar, Yunanistan’a tatil, tur ve gezi amaçlı seyahat gerçekleştirecek olmaları halinde Yunanistan Turistik Schengen Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar.

Yunanistan Vizesi Türleri

T.C. vatandaşları ve Türkiye’de uzun süreli oturum izni sahibi yabancılar Yunanistan Turistik Vizeiçin müracaatlarını Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirebilirler. Yunanistan’a İş görüşmesi, fuar, toplantı ve müşteri ziyaretinde bulunmak için seyahat edecek olmaları halinde ise Yunanistan Ticari Vize için başvuruda bulunmaları gerekir.

Yunanistan Ticari Vize başvuruları, Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir. Yunanistan’a, bu ülkede bulunan aile, akraba ve arkadaşlarını ziyaret etmek için seyahat edecek kişiler Yunanistan Aile Ziyareti Vizesi için başvuruda bulunmaları gerekecektir. Yunanistan aile ziyareti vizesi için başvurular, Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir. Yunanistan üzerinden başka bir ülkeye transit geçiş yapılarak seyahat edilecek olması halinde ise Yunanistan Transit Vize başvurularında bulunulması gerekecektir.

Yunanistan Transit vizesi için başvurular, Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilecektir. Yunanistan üzeri gemi ile seyahat edilecek olunması halinde kişilerin, Yunanistan Gemici Vizesi için başvuru gerçekleştirilmesi gerecektir. Yine Yunanistan’ a şoför olarak ticari bir seyahat gerçekleştirecek kişilerin, Yunanistan Şoför Vizesi için başvuruda bulunmaları gerekecektir.

Yunanistan Şoför vizesi için müracaatlar, Yunanistan vize başvuru merkezlerine gerçekleştirilebilir. Eşi AB Vatandaşı veya Yunanistan vatandaşı olan kişiler, Yunanistan Schengen vizesi başvuruları için Yunanistan vize başvuru merkezleri hizmetlerinden yararlanabileceklerdir. Yunanistan’ a eğitim amaçlı seyahat edecek kimseler, Yunanistan Eğitim Vizesi için Yunanistan vize başvuru merkezlerine başvuruda bulunabilirler.

Ayrıca Yunanistan Erasmus vizesi başvuruları için Yunanistan vize başvuru merkezleri ve Yunanistan Konsoloslukları ile bu konu hakkında bilgi alı verişinde bulunulması önemle tavsiye edilmektedir.

Yunanistan’da 90 günden fazla konaklama yapacak kişilerin Yunanistan seyahat amaçlarını belirlenmelerinin ardından, vize başvuru işlemleri hakkında kapsamlı bilgiler edinmelidirler.

Yunanistan Aile Birleşimi VizesiYunanistan oturum vizesi işlemleri ve Yunanistan Eğitim vizeleri için Yunanistan Büyükelçiliği Konsolosluk Departmanı ve Yunanistan Konsolosluklarının Konsolosluk ve Vize Departmanlarına müracaat etmeleri gerekir.

Yunanistan Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport sahibi kişilerin Yunanistan’a olan seyahatleri öncesi pasaportlarında geçerli Schengen vizeleri yok ise Yunanistan vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur.

T.C. Hususi (Yeşil), Hizmet ve Diplomatik Pasaporta sahip vatandaşların ise yıl içerisinde 90 ikame günü süreyi ihlal etmeme koşulu ile Yunanistan vize işlemlerinde bulunmaları gerekmez. Ancak söz konusu pasaportlara sahip kişilerin seyahatleri öncesinde pasaport geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri önemle rica olunur.

Yunanistan kısa süreli vize başvuruları, bu konuda yetkili kılınmış başvuru merkezlerine ve akredite turizm acentalarına gerçekleştirilebilinir. Yunanistan Konsolosluğu ve tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine (VIS) geçmiş bulunmaktadır.

Bu sebeple Pasaportunda ‘’VIS’’ ibaresi bulunmayan kişiler, Yunanistan ve diğer Schengen ülkeleri için yapacak oldukları Schengen vize müracaatları için Biyometrik bilgilerini ibraz etmekle yükümlü olacaklardır.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan vize başvuru işlemleri sırasında birtakım hususları göz önünde bulundurmaktadır. Yunanistan Konsolosluğu’nun vize başvuru işlemleri sırasında dikkat etmekte olduğu hususlar ise şöyledir:

25 Eylül 2014 tarihinden itibaren yapılacak ilk Yunanistan vizesi veya Schengen vizesi müracaatlarında kişi, biyometrik bilgilerini ibraz etmekle yükümlüdür. (Parmak izi, elektronik imza ve biyometrik fotoğraf çekimi)

Pasaportlar

Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan vize başvuruları için kullanılacak pasaportlarda birtakım özellikleri aramaktadır. Bu sebeple Yunanistan Konsolosluğu’nun vize başvuru işlemlerinde kullanılacak pasaportlarda aradığı özellikler şöyledir: Lacivert pasaportlarla yapılacak vize başvuruları kabul edilmez. Yunanistan vize başvurularında kullanılacak bordo pasaportlar, son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır.

Pasaport sürelerinin, Yunanistan seyahatlerinin sonlanmasının ardından en az 3 ay daha geçerliliği bulunmalıdır. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportlarla yapılan vize başvuruları kabul edilmez. Vize basım işlemleri için en az 2 boş sayfası bulunmayan pasaportlarla yapılacak vize başvuruları kabul edilmeyecektir.

Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Konsoloslukları tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine sunulacak başvuru evrakları güncel tarihli olmalıdır.

3 aydan daha eski tarihli belgelerle gerçekleştirilecek vize başvuruları kabul edilmeyecektir. Yunanistan vize işlemlerinde kullanılacak, kişinin bağlı bulunduğu şirkete ait vergi levhası ise vize başvurusu yapılan yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanını içermelidir.

Kişi, ilk Schengen vizesi için müracaat edecek olması halinde ise söz konusu şirketin faaliyet belgesi orijinal ve güncel tarihli olarak ibraz edilmelidir. Yunanistan Konsolosluğu’na sunulacak olan, kişinin finansal durumunu gösteren belgeler ise yine birtakım özellikleri taşımakla yükümlüdür.

Ekonomik Durum

Bu sebeple Yunanistan vize başvuruları için kullanılacak kişinin şahsi veya şirketine ait banka hesap bilgileri, son 3 aylık bilgileri içerecek şekilde hazırlanmış olmalıdır.

Yunanistan vize işlemleri için kullanılacak banka hesap özeti son 3 aylık hesap hareketliliklerini içermeli, en az 4000 TL bir bakiye bulundurmalı ve söz konusu banka hesap özeti banka yetkilisi tarafından kaşelenmiş, ıslak imza atılmış ve atılan ıslak imzayı teyit eden banka imza sirküleri, banka hesap bildirim belgesine eklenmiş olarak hazırlanmalıdır.

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan vize başvuru işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken ve Konsolosluğun oldukça önem verdiği evrakların başında ise Yunanistan Vize Başvuru Formu gelmektedir.

Yunanistan vize başvuru formu, Yunanistan Konsoloslukları tarafından hazırlanmış olan ve vize başvuru sahibi hakkında, kapsamlı bilgi edinilmesini sağlayan resmi bir evraktır.

Vize başvuru sahibi, Yunanistan vize başvuru formu olmadan herhangi bir Yunanistan vize başvurusunda bulunamaz. Yunanistan vize başvuru formu, vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmalı, kişinin vize başvuru evraklarında beyan ettiği bilgileri desteklemelidir.

Evraklar ve vize başvuru formunda beyan edilecek çelişkili, hatalı, eksik ve gerçeğe aykırı bilgiler, Yunanistan vize başvuruları için reddedilme gerekçesi veya vize başvuru dosyasının iade edilme nedeni olabilir.

Ayrıca 18 yaşından küçük Yunanistan vize başvuru sahiplerinin, başvuru formları yine eksiksiz olarak doldurulmalı ve vize başvuru formu, kişinin ebeveynleri tarafından imzalanmalıdır. (Hem anne, hem baba tarafından)

Yunanistan Konsolosluğu tarafından yine göz önünde bulundurulan bir diğer önemli evrak ise Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben yazılacak, kişinin vize talebini belirten dilekçe metnidir. Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben yazılacak vize talep dilekçesi, kişinin bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına, şirketin antetli kağıdına yazılmalıdır.

Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçe vize başvuru sahibinin seyahat amacını, Yunanistan seyahatinin tarihlerini, Yunanistan seyahatinin sponsorunu ve Yunanistan vize süresi sona ermeden ülke topraklarından ayrılınacağını belirtmelidir.

Söz konusu Yunanistan Konsoloslukları’na hitaben yazılacak dilekçe, yine kişinin bağlı bulunduğu kurumun veya şirketin yetkilisi tarafından kaşesi vurulmalı ve ıslak imza atılarak beyan edilmelidir.

Yunanistan vize başvuruları için şahsen gelme zorunluluğu, vize başvuru sahibinin pasaportunda bulunan ‘’VIS’’ ibaresine bağlıdır. Pasaportunda ‘’VIS’’ ibaresi bulunmayan kişilerin, başvuru esnasında şahsen bulunmaları mecburidir.

Pasaportunda ‘’VIS’’ bulunan kişilerin, başvuru esnasında bulunmaları ise zorunlu değildir. Pasaportunda ‘’VIS’’ ibaresi bulunan kişiler, başvuru esnasında şahsen bulunmalarına gerek kalmadan Yunanistan vize başvurularını 3. bir kişi aracılığı ile alabilirler.

Yunanistan Vizesi Biyometrik Veri Kaydı (VIS)

25 Eylül 2014 tarihinden tüm Schengen üye ülkeler Biyometrik Bilgi Kaydı Sistemi’ne geçmiş bulunmaktadır. Biyometrik Bilgi Sistemi vize başvuru işlemlerinde bulunacak kişilerin, kişisel biyometrik verilerini kaydetmektedir.

Bu sebeple vize başvuru sahipleri Yunanistan vize başvuruları sırasında parmak izi bilgilerinin ibrazını, elektronik imzalarını ve fotoğraf çekim işlemlerini tamamlamak durumundadır. Alınacak olan biyometrik veriler, başvuru sahibinin Pasaportuna ‘’VIS’’ ibaresinin düşülmesini sağlayacaktır.

Pasaportunda ‘’VIS’’ ibaresi bulunan kişilerin ise, 5 yıl geçerli olma koşulu ile her yeni Schengen vize müracaatında biyometrik bilgilerini ibraz etme yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.

Ancak Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Vize Başvuru Merkezleri, gerek duyması halinde başvuru sahibinden yeni biyometrik bilgi beyanını talep edebilecektir.

Yunanistan Vize Başvuru Formu

Yunanistan vize başvuru formu, Yunanistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir belgedir. Yunanistan Konsolosluğu’nun hazırlamış olduğu başvuru formunun doldurulması zorunlu olup, Yunanistan vizesi için başvuru işlemlerinizin ilk adımını bu form oluşturacaktır.

Yunanistan vize başvuru formu, eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurularak başvuru evraklarınız arasında bulundurulmalıdır. Yunanistan Konsolosluğu, başvuru sahibi hakkındaki kapsamlı bilgiye başvuru formu aracılığı ile ulaşırken, Yunanistan vize başvuru formunda eksiksiz ve gerçeğe uygun olan bilgiler verilmelidir.

Yunanistan Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Yunanistan vize reddi aldım ne yapmalıyım?

Yunanistan vizesi için yapılan başvurular, Yunanistan Konsolosluğu ve Yunanistan Büyükelçiliği tarafından talep edilen şartlar yerine getirilmediği takdirde ret ile sonuçlanabilmektedir.

Yunanistan vizesi başvurusunda bulunan kişilerin sahte ya da eksik evrak sunması, seyahat amacının kanıtlanmaması, seyahat amacının eldeki belgelerle inandırıcı bulunmaması, kişinin Yunanistan seyahati bitiminde ülkeden ayrılacağını gösterir belgeler ibraz etmemesi gibi durumlarda Yunanistan vize başvuruları ret ile sonuçlanabilmektedir.

Yunanistan vize başvuruları ret ile sonuçlanan kişilerin,  bu karara itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Yunanistan vize başvurusuna ret cevabı alan kişiler, eksik ya da yanlış beyan edilmiş evraklarını tamamlayarak, Yunanistan Büyükelçiliği’ne reddedilen vize başvurularının yeniden değerlendirilmesi talebi ile başvuru yapabilirler.

Yunanistan vize ücreti nedir?

Yunanistan vize ücreti Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Yunanistan vize ücreti konsolosluk harç bedelleri ve vize başvuru merkezi koordinasyon ücretlerini içermekte olup vize türü ve süresine göre değişebilmektedir.

Ayrıca döneme bağlı olarak Konsolosluk tarafından güncellenmektedir. Yunanistan Schengen vizesi ve Yunanistan D vize türlerinin ücretleri de farklılık gösterir ve seyahat öncesinden Yunanistan Konsolosluğundan ve akredite vize başvuru merkezlerinden konfirme edilmelidir.

12 yaş ve altı çocuklardan vize ücreti talep edilmemektedir. Yunanistan kapı vizesi seyahat acentelerinden alındığından bu ücretler de farklılık gösterebilmektedir.

Yunanistan’a araç ile gideceğim, hazırlamam gereken ek evraklar nelerdir?

Yunanistan’a araçla yapılacak seyahatlerde vize başvuru sahibinin durumuna uygun evrakların yanında hazırlaması gereken ek evraklar vardır.

Araç ruhsatı fotokopisi, beynelmilel ehliyet ve aracın yeşil sigortasının yaptırılması gerekmektedir. Eğer aracın sahibi ve aracı kullanacak kişi farklı ise araç sahibinden aracı kullanacak kişiye vekalet verilmesi gerekmektedir.

1 Ocak 2016 tarihinden sonra ehliyet yenilemesinin yeni kriterlere göre yapılmışsa, beynelmilel ehliyet çıkarmaya gerek kalmadan mevcut ehliyet ile seyahat edilebilmektedir.

Yunanistan vizesi ne zaman çıkar?

Yunanistan vizesi, vize randevusunu müteakiben 7 ila 15 iş günü içinde Yunanistan Konsolosluğu tarafından sonuca bağlanmaktadır. Akredite vize başvuru merkezlerinin vize kararına etkisi söz konusu değildir ve vize süresine ve onayına veya reddine karar veren tek yetkili kurum Yunanistan Konsolosluğudur. Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde, başvuru sahibinden ek evrak veya mülakat gibi taleplerde bulunulduğunda bu süre uzayabilmektedir. Başvuru sahibinin 3 ay öncesinden Yunanistan vize işlemlerini başlatma hakkı vardır ancak daha öncesinde herhangi bir işlem yapılamamaktadır.

Yunanistan vize başvurusunu şahsen yapmak zorunlu mu?

Eğer daha önce Schengen vizesi alınmamışsa veya Schengen vizesi için geçerli parmak izi yok ise, başvuru sahibi Yunanistan vize başvurusuna şahsen gelerek parmak izi ibrazında bulunmalıdır.

Eğer geçerli parmak izi var ise, başvuru sahibi işlemlerini vekil tayin edeceği aracı firmalar ve üçüncü şahıslar yoluyla da yapabilmektedir.

Bu durumda vize başvuru sahibi, üçüncü şahıs ve firmalara yetkilendirme yazısı vererek Yunanistan vize işlemlerinin takibini yaptırabilmektedir

Yunanistan’dan Schengen vizesi alarak diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilir miyim?

Yunanistan Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilirsiniz ancak eğer en uzun kalacağınız ülke Yunanistan’sa vize başvurunuzu Yunanistan Konsolosluğu’na yapmanız doğru olur.

Eğer Yunanistan’ı içeren bir seyahat planınız var ve en uzun süre kalacağınız ülke diğer bir Schengen ülkesi ise bunu evraklarla belgeleyerek (otel rezervasyonu ve uçak bileti) göstermeniz ve o ülkeden Schengen vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Avrupa turu veya birden fazla Schengen ülkesini ziyaret durumlarında en uzun süre kalınacak olan ülkeden vize başvurusu yapılması doğru olur.

Yunanistan vizesi ile en çok ne kadar süre Schengen bölgesinde kalabilirim?

Yunanistan vizeniz çıktıktan sonra vize etiketi üstünde giriş sayısı ve kalış süresi yer almaktadır. Schengen vizeleri en fazla 90 günü kalışlı olarak verilmektedir ancak bu her Schengen vizesinin 90 gün kalmaya izin verdiği anlamına gelmez.

Örneğin vizeniz 3 aylık çıkmış olabilir ancak kalış süreniz 30 gün ise ancak ve ancak 30 gün Schengen bölgesinde kalabilirsiniz. Eğer tek girişli bir vize aldıysanız bu şekilde Schengen bölgesinden ayrıldığınız anda vizeniz geçerliliğini yitirecektir.

Yunanistan Schengen vize etiketinin üstünde yer alan giriş sayısına ve kalış süresine dikkat etmek gerekmektedir. Kalış süresi aşıldığı takdirde cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir, bir sonraki başvurularınızda sorun yaşayabilir ve vize reddi alma olasılığınız olabilir.

Yunanistan kapı vizesi ile diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilir miyim?

Yunanistan kapı vizesi Schengen statüsünde olmakla birlikte bu vize ile diğer Schengen ülkelerine seyahat edemezsiniz ancak kapı vizesinin geçerli olduğu adalara, vizenizin kapsadığı kalış süresi boyunca seyahat edebilirsiniz.

KOSMOS

PERPA HABERLERİ

PERPA TİCARET MERKEZİ

PERPA İLETİŞİM

PERPA HABER FACEBOOK

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın